BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пазарджик с мерки за облекчение на гражданите в карантинния период и с апел стриктно да се спазват приетите ограничения!

“В борбата за ограничаване на разпространението на заразата, довела до въвеждане на извънредно положение в страната, Община Пазарджик въвежда редица мерки за облекчение на гражданите, подкрепа на уязвимите групи и бизнеса. За да осигурим безпрепятствения достъп до различни учреждения и услуги, в срок до 29 март, всички общински паркинги ще са безплатни, отменена е Синята зона – на всички паркоместа ще се паркира без такса.” , съобщи кметът Тодор Попов.
Безплатни ще бъдат и паркингите на градския пазар, зад ДКТ „Константин Величков“ и при сградата на Общинска администрация.
За облекчение на търговците, които са наематели на общински обекти, Община Пазарджик няма да изисква плащане на наем в срока на извънредното положение.

 “Ръководството на Община Пазарджик въведе посочените облекчения с разбирането, че периодът на извънредно положение е тежък за всички. Нека всички проявяваме необходимото разбиране, нека бъдем човечни в отношението си един към друг, но и заедно с това, стриктно да спазваме ограниченията. Молим за Вашето разбиране и съдействие! Да бъдем отговорни и да се пазим взаимно!”, призова Тодор Попов.
“В такива моменти е безценна всяка проява на човечност и грижа към тези, които са и без това в социална криза. Пример за това е жестът на собственик на ресторант в Пазарджик, който от няколко дни предоставя всеки ден обяд на хора в нужда. Жест достоен за уважение.”
Заедно с въведените облекчения, Община Пазарджик отново напомня на гражданите, стриктно да спазват всички наложени ограничителни мерки във връзка с предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19.
Приемането на мерките и тяхното оповестяване е първата стъпка. „Важно и необходимо е те да се спазват, затова апелираме към гражданите да бъдат съвестни, отговорни и стриктни в изпълнението им, да не се струпват на големи групи и да се пазят един друг.“, допълни кметът Тодор Попов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!