BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“

На новото игрище в Зоната на здравето ще тренират футболистите от ДФК „Орлета“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с клуба и с родителите на спортуващи деца. Така се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. Срещата с кмета се проведе на самия спортен терен.
„Зоната на здравето ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрище за баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.“ Това заяви кметът пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето.
Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата. „Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави“, заяви Тодор Попов.
Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране. Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „В. Левски“ ще остане само за волейбол.
„Искам за 4 години Пазарджик да стане най-спортният град с най-много спортуващи деца, да има най-добрата спортна база, която ще се ползва от всички деца безплатно. Искам да засвидетелствам и нашето отношение към вас като родители. Предстои да бъде гласуван един стимул за родителите на спортуващи деца – 30 % отстъпка от всички местни данъци и такси. Затова от вашия треньор искам списъци на всички картотекирани деца, които имат сериозно отношение към спорта. Искам да създаваме и самочувствие на тези деца – за това че са успешни, за това, че са избрали да спортуват, за това, че техните успехи са важни. Трябва да сменим моделът на поведение и тези деца да бъдат за пример. Защото спортуващите деца са здрави, после са дисциплинирани, трето, са отговорни и четвърто – имат амбицията. Това са качества, които са супер полезни и вие като родители сте го осъзнали. Затова ги стимулираме да спортуват и разчитам на вас“, каза кметът Тодор Попов и допълни, че е удовлетворен от факта, че всички спортни бази и терени в Пазарджик, които са направени, се ползват.
Ние сме тук и виждате, че това се случва вече. Преди година много от родителите на спортуващите деца не ми вярваха, но аз съм човек, който си държи на думата. Моите планове са до 2027 година – казвам го, за да няма повече спекулации“, заяви кметът и посочи, че в краткосрочния план на Община Пазарджик след ремонта на околовръстния път – ул. „Стефан Стамболов“, който вече е факт, влизат още ремонтите на ул. „Христо Ботев“, на околовръстния път при Гробищния парк, ремонт на ул. „Ал. Стамболийски“, а догодина на ул. „Стефан Караджа“, както и на малки квартални улички и обновяване на тротоарната мрежа.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!