BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пазарджик: От понеделник се попълват незаетите места за първолаци в училищата от Община Пазарджик

От 22.06.2020 г. до 11.09.2020 г. ще се попълват незаетите места в училищата на територията на община Пазарджик за малчуганите, които през учебната 2020/2021 ще са в първи клас.

До момента, след приключилото на 18 юни второ класиране, в паралелките на началните, основните и средните училища са записани 886 деца, от общо 1289 момичета и момчета, родени през 2013 година.

Попълнени са вече паралелките в 7 училища, свободни места ( общо 240 ) има в 26 училища. Запълването на свободните места ще става по реда на подаването на документите и ще се организира от училищата.

„ Създали сме равни условия за прием на всички ученици за първи клас, като училищата от община Пазарджик въведоха и форми за онлайн подаване на документите, съобразено с извънредните мерки и ситуацията, в която се намираме. Изработени са и ясни критерии, по които децата се класират за избраното от родителите им училище.“, коментира кметът Тодор Попов.
„Всяка година полагаме усилия, заедно с другите отговорни институции, да осигурим пълно обхващане на учениците, които трябва да бъдат записани в първи клас, а и не само за тях, защото образованието е много важна инвестиция за младите пазарджиклии.“, допълни Тодор Попов.
От Общинска администрация – Пазарджик напомнят на родителите на първокласниците, че след записването на детето, ще могат да кандидатстват и за еднократна помощ към Дирекция „Социално подпомагане“, ако отговарят на изискванията за доход и детето трябва да е редовно посещаващо училище.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!