BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общината получи дарението за Црънча и „Хебър“

Пазарджик
Договорът за дарение на стойност 700 хиляди лева за местната власт в Пазарджик, които да се използват за изграждането на горски парк и благоустрояване на село Црънча и за волейболния клуб „Хебър“ вече е факт.
Това съобщи кметът Тодор Попов и уточни, че сумата вече е преведена по сметката на Община Пазарджик.
Дарението от народния представител Делян Пеевски, ще бъде разпределено по равно за село Црънча и за волейболния клуб „Хебър“, така както бе обявено в началото на месеца. Той дари безвъзмездно чрез компанията „Интръст“ 700 000 лева на община Пазарджик – 350 000 за парк на селото, който да носи името на Свети Георги и 350 000 за пазарджишкия волейболен отбор „Хебър“.
„Финализирането на договора с нашия дарител, с когото сме уточнили всички подробности, ни дава път да започнем да работим по волята на дарителя и исканията на хората от Црънча. Т.е. да проектираме изпълнението дейностите, на базата на желанието на жителите на селото и веднага след това да се заемем с реализацията. Днес имам среща с кмета на Црънча, който ще ме информира за това, какво искат да бъде направено в селото, което е много важно. Започваме да работим по изграждането на парка и благоустрояването на всичко, което желаят хората.“, съобщи кметът Тодор Попов.
„До края на седмицата ще бъде преведена и сумата по сметката на клуба, за да могат да ги ползват за издръжката и разбира се за всички дейности свързани с това ние да имаме един убедителен, дееспособен и добър отбор, както до сега. И разбира се едно голямо благодаря от името на момчетата“, каза кметът Тодор Попов.
„Още веднъж искам да благодаря на г-н Делян Пеевски за този жест, той е високо оценен от мен и от всички жители на община Пазарджик, от жителите на село Црънча и от волейболния ни тим, защото такова нещо до сега в България не е правено. Това трябва да бъде един добър пример за всички, който дай Боже да бъде последван от още много хора. Така, че днешният ден е един хубав ден за община Пазарджик.“, сподели кметът на Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!