BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител получи юбилеен медал

Юбилеен медал на Съюза на ветераните от войните връчиха на областния управител Стефан Мирев. Председателят на съюза в област Пазарджик Петко Генуров благодари на областния управител за съпричастността и подкрепата към дейността на организацията в региона.
Отличието е учредено от СВВБ по повод 75 години от Втората световна война и участието на Българската армия в нейния заключителен етап в състава на Трети украински фронт. То се връчва на български и чуждестранни граждани с принос за отбелязване на годишнината и ползотворна съвместна работа.
С подкрепата на Областна комисия „Военни паметници“ в област Пазарджик бяха възстановени, обновени и изцяло изградени военни паметници и паметни плочи на участници във войните за Освобождението на България. Те са в общините Пазарджик, Брацигово, Белово, Панагюрище и Септември. Под патронажа на Областния управител всяка година на родопския връх Велийца се организира и провежда отбелязването на годишнината от началото на Балканската война, където загиват 42 войни от 27-и Чепински пехотен полк и 39-и Пловдивски пехотен полк. Областният управител е патрон и на състезанията по военно-приложни дисциплини за ученици, които се организират всяка година съвместно с военно-патриотичните съюзи в областния град и РУО Пазарджик.
На срещата в областна администрация присъства и г-н Стоян Гарев, син на най-възрастния ветеран от войните – 99 годишният Рад Гарев от Пазарджик. Шест са живите ветерани в област Пазарджик, сподели по време на срещата г-н Генуров. Те живеят в общините Пазарджик, Септември и Батак. Единствената жена ветеран в южна България е от Пазарджик. Това е 94 годишната Атанаска Балева – медицинска сестра на фронта в Унгария по време на Втората световна война.
Областният управител Стефан Мирев благодари за вниманието и високата чест да бъде носител на отличието на Съюза на ветераните от войните на България. Той подари на г-н Петко Генуров колаж от снимки на събития с участието военно-патриотичните съюзи в областта.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!