BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На първа инстанция: 60 години зад решетките за извършителите на грабежа през 2015 г.

Окръжен съд постанови присъда по наказателно дело № 335/2017 срещу подсъдимите Васил Атанасов от Пловдив, Джемал Аликов от Пещера и на аржентинеца с испанско гражданство Фернандо Хорхе Ферари Кастро, за извършване на въоръжен грабеж.

На 21 декември 2015 год. тримата подсъдими в съучастие с неизвестно лице извършват грабеж на златни накити, вещи и пари от 4 лица като употребяват за това сила и заплашване.

Грабежът е в особено големи размери, стойността на откраднатите вещи възлиза на 66 714 лв., извършителите са били въоръжени, на пострадалия Тодор Н. са нанесени средни телесни повреди.

Подсъдимите са осъдени на по 20 години лишаване от свобода за всеки един от тях при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието, като спрямо Атанасов е присъединен остатък от наказание в размер на 3 години 4 месеца и 6 дни, по което е бил условно предсрочно освободен.

На пострадалия Тодор Н. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 110 000 лв. за причинените му неимуществени вреди. На пострадалия Спас С. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 113 565 лв. за причинените му имуществени и неимуществени вреди.

На пострадалия Спас С. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 6000 лв. за причинените му неимуществени вреди. На пострадалата С.С. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 50 200 лв. за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. На пострадалата Е.Х. е присъдено парично обезщетение в размер общо на 77 918,98 лв. за причинените ѝ неимуществени вреди.

Направените по делото разноски в размер на 28 637,61 лв. са присъдени в тежест на подсъдимите, а направените разноски за преводач в съдебното производство в размер на 43 826,95 лв. остават за сметка на бюджета на съда.

Присъдата е неокончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Делото е образувано в Окръжен съд – Пазарджик на 03.05.2017 год. и продължи 3 години. В този период са проведени общо 56 открити съдебни заседания.

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!