BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над сто бебета избраха да се родят в МБАЛ Пазарджик по време на извънредното положение

Пазарджик 105 бебета са се родили в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик за периода на продължилото два месеца извънредно положение, съобщават от лечебното заведение. През първия месец са се появили  40, а през втория 65.

Почти еднакъв е броят  на новородените момиченца и момченца. 52 от бебетата са момичета, а 53 момчета. Родената на 23 април Нели от Пазарджик е най-голямото бебе. 32-годишната майка ражда по нормален начин. Момиченцето е с тегло 4600 грама и дължина 55 см. На 30 април пък е родено най-малкото бебе. Надежда  тежи 1350 грама и е с дължина едва 38 см.

В болницата  на 5 май се ражда и двойка извънредни близнаци. Георги  е  с тегло от 2700 грама и дължина от 48 см, а сестричката му Катерина тежи 2400 грама и  е с дължина от 47 см. 26-годишната им майка, която е от Пловдив ражда чрез секцио.

Три бебета  се появяват на бял свят в първия ден на извънредното положение на 13 март. Две от тях  са момиченца, а едно момченце.  В последния  ден на 13 май не се ражда нито едно бебе. Най-много бебета са избрали Гергьовден, за да зарадват с появата си своите родители. 5 момченца и 1 момиченце се раждат по нормален начин в Родилно отделение, но нито едно от тях не е кръстено Георги или Гергана.

Умара, Ферман, Рабия и Кевин са бебетата, за които родителите са избрали по-интересни имена.

В Акушеро-гинекологично отделение  продължава да са забранени свижданията, а изписването на новородените се случва само в присъствие на майката. Запазват се и засилените мерки за превенция разпространението на коронавирус.

Екипът на Акушеро-гинекологично отделение пожелава на новородените и техните семейства да са здрави и щастливи, а извънредните положителни емоции в техния живот да бъдат в

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!