BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Кралев и олимпийски шампиони дойдоха в Пазарджик за откриването на обновената спортна зала „Васил Левски“

В присъствието на олимпийски шампиони и световни имена в спорта в Пазарджик беше открита обновената спортна зала „Васил Левски“. Освен фасадата, която не е ремонтирана откакто залата е построена в началото на 80-те години, беше направен и ремонт на покрива и изцяло обновено външното сградно осветление. На официалното откриване присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, олимпийските шампиони Георги Мърков, Серафим Тодоров, Георги Георгиев, Борислав Гидиков, Ренета Камберова и Мария Гигова.

„Щастлив съм, че днес сме тук, за да покажем, че когато местната власт и държавната работят заедно, резултатите са повече от добри. Защото ние нагледно показваме какъв е работещият модел, каква е добрата рецепта за това всички, които обичаме спорта, да правим неща, които са полезни и са свързани с целта, която всички ние преследваме, а именно, все повече здрави, млади хора, които да имат физическа активност, които да бъдат дисциплинирани, мотивирани, амбициозни и успешни. Всеки лев, инвестиран в спорт, е инвестиция в здраве!“ Това заяви при откриване на залата кметът Тодор Попов и благодари на олимпийските шампиони, за уважението, което са указали с присъствието си.

„Залата има вида, който заслужава. Пред нея са портретите на хората, които са оставили трайна следа в историята на спорта не само в нашия град и нашата страна, а на световно ниво“, каза още Тодор Попов. Паната с ликовете на спортистите са подредени на колоните на външната фасада на сградата. Те са инициатива и ангажимент на Община Пазарджик, както и художественото осветление на сградата. На паната отпред и отстрани на спортната зала са ликовете на Георги Мърков, Серафим Тодоров, Николай Пешалов, Йордан Биков, Атанас Шопов, Борислав Гидиков, Ренета Камберова, Георги Георгиев, Лиляна Васева, Гинка Гюрова, Диляна Георгиева и Неделчо Шишков.

„Завършването на проекта за реконструкция на залата е чудесен повод за среща на бъдещето на България в спорта с най-прославените български атлети. За мен също е огромна честта да бъда сред тях. Пожелавам ви да сте здрави и да следвате техния пример. Малко са градовете, които имат толкова прославени спортисти. Бъдете близко до тях, благодарим и на тях, че са близко до вас и може да се докоснете до тяхната магия. А ние сме тук, за да помагаме. С кмета ще направим още няколко обекта за спорта в Пазарджик“, обяви министър Красен Кралев. Той, заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов, олимпийският шампион Георги Мърков и общинският съветник Найден Шопов прерязаха лентата.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!