BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МБАЛ Пазарджик спешно търси подкрепа заради големият брой персонал, положителен на коронавирус

Пазарджик Заради многото положителни проби на коронавирус на медицински персонал в  ОАИЛ на МБАЛ-Пазарджик, болницата изпитва огромни затруднения  да продължи да работи. В отделението  има 14 заразени от общо 29 здравни работници. Инфекцията продължи да се разпространява въпреки предприетите дезинфекционни действия и мерки. По тази причина ръководството на МБАЛ-Пазарджик  се обърна с молба за помощ до началника на ВМА ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски в болницата да бъде изпратен екип, който да извърши пълна дезинфекция на отделението. „Военномедицинска академия е лечебното заведение, заемащо водеща роля в страната в борбата и лечението на COVID-19. Научно-приложният център по военна епидемиология и хигиена разполага с моделна апаратура и богати диагностични и профилактични възможности за изпълнение на поставените задачи. ВМА- София има подготвени специалисти и експертни кадри, като важна функция и мисия има екипът, ръководен от началника на центъра полк.доц. Андрей Галев. В тази връзка, моля за Вашето съдействие за осъществяване на основна дезинфекция на ОАИЛ, както и за методична и експертна помощ от полк.доц. Андрей Галев за справяне с проблема. Надявам се на вашата помощ, за което предварително ви благодарим“, се казва в писмото на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов.

Той се обърна с апел и към  болниците, лекарите и специалистите по здравни грижи в цялата страна да помогнат в тежката ситуация. „Търсим лекари, анестезиолози, реаниматори и реанимационни сестри, които биха дошли да работят в отделението. Помогнете на  най-голямото  интензивно отделение в областта да заработи отново, защото то е от изключително важно значение за всички жители на Пазарджишка област. Помогнете ни да преодолеем кризата. Нека обединим усилия и се справим заедно с това изпитание“, призовава д-р Темнилов.

Д-р Кристина Дечева  е първата лекарка, която дойде като доброволка и от днес помага на своите колеги от Интензивно отделение. Тя е възпитаник на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“. След завършване на средно образование в Пазарджик заминава да учи в Мюнхен, където завършва висше медицинско образование. Там защитава и дисертация в областта на онкологията.Три години работи  в отделението  по лъчетерапия на Университетската  клиника „Рехтс дер Изар“ в Мюнхен  и 4 години в Университетската  клиника в Ландсхут. 35-годишната лекарка се връща в Пазарджик по време на извънредното положение. След като разбира за затрудненото положение в пазарджишката болница решава да помогне.

„Няма място за притеснения. Мисля, че всички в този момент  трябва  да дадем максимума от себе си и вярвам, че с общи усилия ще се справим. Това е първата болница в България, в която ще работя. Щастлива съм, че мога да помогна на хората от родния си град. Не се изявявам като герой. Не мисля, че правя нещо специално“, заяви  д-р Дечева.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!