BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Манолова: ВиК Пазарджик сменя незаконосъобразно водомерите през пет, а не през десет години, МРРБ да упражни контрол

Манолова: ВиК Пазарджик сменя незаконосъобразно водомерите през пет, а не през десет години, МРРБ да упражни контрол
ВиК-Пазарджик сменя водомерите на потребителите през пет години, вместо през десет, каквото е изискването в Наредба 4, издадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. МРРБ да упражни контрол, защото подобни смени са нерегламентирани, заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в своя позиция. Припомняме, че вчера Манолова и представители на гражданската платформа проведоха безплатна приемна за граждани в Пазарджик, където хората сигнализираха, че водомерите в блокове и жилищни кооперации (етажна собственост) се сменят на пет години и има неравноправни услови ямежду собственици на къщи и собственици на апартаменти.
Текстовете в Наредба 4 на Министерството на регионалното развитие и благоустройство гласят, че периодичните проверки на индивидуалните водомери като средства за измерване и разпределение на изразходваното количество вода в сгради – етажна собственост, се извършват през десет години.

В сайта на ВиК-Пазарджик обаче е записано, че водомерите с диаметър до 40 мм с максимален дебит 3, 5, 10, 20 куб. м. е необходимо да се измерват на всеки пет години, което не съответства на чл.34а ал.1 от Наредба № 4/ 2004г., обръщат внимание експертите на „Изправи се.БГ“.

     

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!