BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Легендарни спортисти избраха „Спортист на годината“ в Пазарджик

Пазарджик

Част от най-големите легенди на България гласуват и избират “Спортист №1 на Пазарджик” за 2019 година. Специална комисия разгледа внимателно и даде своя глас за най-добрите спортисти и Отбор №1 на отиващата си година за град Пазарджик. Организатор и инициатор на събитието е председателят на сдружение “Пазарджик спортува” Ренета Камберова, която вече повече от две години управлява спортната дейност на родния си град.

В комисията попаднаха общо шестима легендарни спортни личности за България. Това са златното момиче на България, световна и европейска шампионка като състезател, световна шампионка като треньор и настоящ председател на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова, единственият български баскетболист, играл в НБА и настоящ президент на федерацията по баскетбол – Георги Глушков, първият гимнастик, участвал на шест олимпийски игри – Йордан Йовчев, многократният шампион и носител на световни купи, както и единственият български плувец част от Международната зала на плувната слава – Петър Стойчев, както и самата Ренета Камберова – абсолютна световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика (Измир 2014) и олимпийска медалистка (2016 Рио де Жанейро).

Комисията получи специално изготвена и подробна информация, както и видео материали за представянето на всички номинирани спортисти. След сериозна и доста разпалена дискусия и последвало гласуване, което продължи над три часа, родните легенди избраха своите фаворити.

Много благодаря на всички наши легендарни спортисти, които приеха поканата на участват в това гласуване. Получи се много оспорван и интересен вот, резултатите, от който ще научим на официалната церемония. За мен, а и за Пазарджик, бе чест едни от най-великите български спортисти да изберат най-добрите и заслужили победители в анкетата за “Спортист на 2019 година”, каза Ренета Камберова, която само преди два дни постигна пореден успех заедно с целия екип на Община Пазарджик начело с кмета Тодор Попов. Двамата бяха част от делегация, която получи официалното знаме “Пазарджик европейски град на спорта за 2020 година”, на галавечер в Брюксел.

Официалната церемония “Спортист на Пазарджик 2019” ще се проведе в град Пазарджик на 20 декември (петък). Организатори са Община Пазарджик, Сдружение “Пазарджик спортува”, както и Съвет за младежка политика Пазарджик, а събитието е част и с поглед към 2020 година, в която градът ще се превърне в център на спорта за България.

Освен гласуването на спортните легенди, на сайта http://sportistipz.eu/ всеки желаещ също може да даде своя вот в категорията “Спортист на годината”. Победителят от интернет гласуването също ще бъде награден на 20-ти декември. На церемонията ще бъдат отличени и представители на следващото по-младо поколение спортисти на Пазарджик. Ще има и специални награди за спортисти, проявили воля и характер с постиженията си през 2019 година.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!