BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Криминалната хроника в неделя

Ракитово.Полицаи от участъка в Ракитово установиха извършител на кражба. В петък в полицейския участък бил получен сигнал от 30-годишна жена, живееща в родопския град. Тя информирала органите на реда, че няколко дни по-рано била извършена кражба на смартфона и. При проведеното разследване органите на реда установили, че автор на посегателството е 20-годишен ракитовец. У него бил открит и иззет откраднатия мобилен телефон.

Пазарджик. Трима са задържани заради разпространение или притежание на дрога в областта за времето от петък до днес. В петък екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик и колегите им от участък „Изток“ предприели проверка на 36-годишен жител на квартала. У него били открити 11 полиетиленови плика съдържащи суха листна маса. След направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а дилърът е задържан в ареста. Работата по случая продължава, води се бързо производство.

Велинград. Снощи служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Велинград засекли двама велинградчани на една от улиците в курорта. Последвала проверка, при която у тийнейджърите били открити в различни разфасовки около 8 грама суха маса, която реагирала положително на марихуана. Двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград, по случаите са образувани полицейски производства.

Пещера. Акцизни стоки без бандерол са иззели пещерски полицаи от жилище в града. Криминалисти от полицейското управление в родопския град проверили жилището на 36-годишна жена от Пещера. Вътре те открили един килограм сух нарязан тютюн и 100 къса саморъчно напълнени цигари. Тютюнът и цигарите са иззети, а спрямо притежателката им е образувана преписка.

Регионът. Полицейски производства се водят спрямо четирима шофьори. В петък вечерта автопатрул при РУ-Велинград спрял за проверка на улица в село „Света Петка“ лек автомобил „Фолксваген“. Оказало се, че той бил управляван от 17-годишен тийнейджър. Освен това деянието било извършено в срока на наложено му вече друго административно наказание за подобно нарушение. 22-годишен пазарджиклия пък управлявал „Ауди“-то си с изтекли временни регистрационни табели. 19-годишен столичанин бил засечен по улиците на Велинград зад волана на лек автомобил „Пежо“ под въздействието на наркотици. Най-фрапиращ е случая с млад мъж от беловското село Мененкьово. В събота сутринта полицейски патрул от РУ-Септември спрял за проверка лек автомобил „Фиат“. Возилото било управлявано от неправоспособен 37-годишен жител на селото, който от миналата година е лишен от право да управлява МПС. На всичкото отгоре той шофирал по улиците на населеното място със „скромните“ 3.77 промила концентрация на алкохол. Почерпеният шофьор е задържан за 24 часа в ареста на управлението в Септември, а спрямо него са образувани две бързи производства.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!