BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Крадец на такси се опита да подкупи полицаи с 5 000 лева

Крадец на такси се опита да подкупи полицаи с 5 000 лева
Подпийнал жител на Сливница е задържан от служители на РУ-Септември, след като задигнал таксиметровата кола от бензиностанция в София, която наел, за да стигне до Велинград. Сигнал за случилото се е получен вчера в ОДМВР-Пазарджик от колегите им от СДВР. По първоначални данни млад мъж наел такси от столицата с желание да го закара до Велинград. Преди началото на курса таксиметровият шофьор слязъл на бензиностанция, за да зареди с гориво. Извършителят издебнал отсъствието му от автомобила и се метнал зад волана на „Фолксваген“-а. След получаване на сигнала за случилото се незабавно били вдигнати екипите обслужващи автомагистрала „Тракия“ и автопатрули от полицейските управления в Септември и Велинград.
В резултат на предприетите действия, криминалисти от полицейското управление в Септември успели да засекат таксито в дефилето между Варвара и Велинград. След като издебнали удобен момент, полицаите атакували и задържали автокрадеца. Зад волана те откррили 28-годишният Н.П. от Сливница. За да се оттърве от последствията, младежът предложил на септемврийските криминалисти да го пуснат в замяна на сумата от 5 000 лева. Това обаче още повече утежнило положението му. На място са пристигнала и дежурна група от управлението във Велинград, която под ръководството на разследващ полицай е извършила оглед на местопроизшествието, а пътни полицаи са тествали Н.П. с дрегер, като пробата му се оказала положителна – 1.39 промила в издишания въздух. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград, а спрямо него е образувано полицейско производство. Разследването продължава под наблюдението на прокурор от районната прокуратура в курорта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!