BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Ненков с лична колекция „Графика“ в градската художествена галерия в Пещера

Костадин Ненков откри изложба с лична колекция „Графика” в градската художествена галерия. Уникалната изложба включва 66 произведения на 37 популярни аавтора сред които личат имената на Евтим Томов, Георги Герасимов, Златка Дъбова, Юли Минчев, Стоимен Стоилов, Живко Мутавчиев, Милен Личков, Цветан Радулов и др.
Произведенията са събирани в период на 10 години и ще бъдат видени от почитатели на графиката за пръв път. Ненков е общувал с десетки художници популярни в страната и чужбина и е събирал своята колекция от колекционери, лично от авторите, картинни галерии и частни изложби. Да уважат желанието на Костадин Ненков да издаде и покаже на зрителите тези графики, в галирията пристигнаха кметът на Общината Йордан Младенов и Елена Рядкова- зам.-кмет.
В приветствието си към присъстващите и автора на изложбата Младенов подчерта, че е ” сигурен, че тази изложба ще поеме в различни дестинации в страната, заради своята самобитност и уникалност”.
Костадин Ненков е радетел на идеята да бъде реабилитирана и възстановена голямата награда на името на Проф. Веселин Стайков.
Авторът на изложбата подари на художествената галерия произведението „Пейзаж от с. Славовица” на галерията в Пещера. Картината е на Цветан Радулов- създател на художествената галерия в Пазарджик. Гостите разгледаха изложените картини под звуците на флейта в изпълнение на Христина Станоева.

Материалът Костадин Ненков с лична колекция „Графика“ в градската художествена галерия в Пещера е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!