BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колоездачната обиколка на България ще премине през област Пазарджик

Предстои провеждането на 67-ма Международна колоездачна обиколка на България, която ще премине и през територията на Област-Пазарджик.
В тази връзка се предприемат комплекс от мерки за осигуряване на нормалното и протичане, пътната безопасност и охраната на обществения ред в района по протежение на трасето и финала. Мобилизирани са екипи на ОДМВР, сектор „Пътна полиция”, районните управления в Септември, Пазарджик и Пещера.
Мерките се налагат, за да се гарантира живота и здравето , както на участниците в надпреварата и техните екипи, така и на останалите граждани.

На 28 юли /вторник/ и 29 юли /сряда/ състезателите ще преминат през следните трасета:

28 юли /вторник/ – Първи етап
Колоната от участниците ще навлезе на територията на областта през главен път I-8 в района между Костенец и Белово. От там движението ще се осъществи по главния път до входа на гр.Пазарджик. Цялата колона ще премине през моста на река Марица по булевард „България”, като финала е предвиден в района пред сградата на общината.
За времето от 16.30 до 18.00 часа указаното трасе ще бъде затворено за движение от екипите на полицията. По главните и второстепенните пътища трафикът ще бъде възстановен едва след преминаването на цялата колона от състезатели, спомагателни и служебни автомобили на отборите и съдийските екипи. От 14.00ч. ще се предприемат действия за ограничаване на паркирането в района на бул. „ България” от кръгово кръстовище при моста на река Марица до сградата на общинската администрация. Униформени полицейски служители ще бъдат разположени по целия булевард и ще указват на гражданите за наложените ограничения. Съветваме жителите и гостите на гр.Пазарджик във вторник от 14 часа до приключване на мероприятието да избягват движение и паркиране на МПС по бул.”България” и централната градска част.

29 юли /сряда/ – Втори етап
Колоната със велосипедисти, технически и съдийски екипи ще стартира от булевард „България”, ще премине по моста на река Марица, изход към село Главиница – село Дебръщица – местността Добра вода – летовище Свети Константин- панорамен път около язовир „Батак” – местността Превала – гр.Батак – гр.Пещера –с.Радилово – с.Главиница – вход в гр.Пазарджик – кръгово кръстовище по улица „Стефан Стамболов” – кръгово кръстовище при бензиностанция “OMV” – изхода на града по посока за гр.Пловдив – граница с Област-Пловдив.
За времето от 13.00ч. до напускане на колоната на територията на областта трасето през което преминава състезанието ще бъзе поетапно затваряно. Движенето ще бъде възстановявано една след преминаване на цялата колона.

Молим гражданите да ни извинят за причинените неудобства от наложените ограничения на движение, престой и паркиране на МПС !

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!