BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Пазарджик: ХЕБЪР ще бъде шампион и то не по служебен път!

Кметът на Пазарджик: ХЕБЪР ще бъде шампион и то не по служебен път!ХЕБЪР не е само спортен, той е социален и местен проект, който искам да дава самочувствие

Във връзка с решението на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол, с което беше сложен край на сезона и по служебен път беше обявен за шампион отбора на първо място във временното класиране – „Нефтохимик“, кметът на Пазарджик Тодор Попов отправи публично обръщение към ръководството на БФБ, към волейболистите, феновете и гражданите на Пазарджик:

Нека се обърна първо към уважаемите членове и нови председател на БФБ, като изключвам отборите на „Левски“, ЦСКА и „Марица“, които заедно с „ХЕБЪР“ гласуваха против това решение. Ще се обърна и към всички други президенти на волейболни отбори в България: Уважаеми г-н председател, уважаеми членове, първо, не станаха ясни мотивите Ви, които налагат към настоящия момент – 31 март, да бъде прекратено първенството на България и да бъде обявен служебен шампион? По всички нормативни документи и по всички принципи шампион се определя след изиграването на плейофи.

В случая имаме незавършено първенство по волейбол в редовен сезон, остават още два кръга, да не говорим за плейофи. При положение, че новият сезон започва в края на октомври и дотогава има повече от половин година кое е справедливото на това решение?! Кое е справедливо към момчетата и към феновете?! Защото време  е вече да си кажем нещата ясно.

Къде е позицията на Федерацията и на председателя на тази Федерация? Най-лесно е да се каже, че така са решили клубовете. И тези решения се вземат от хора, които преди три години, преди да се появим на волейболната сцена на България определяха това ниско ниво, смея да го твърдя, защото всички тези клубове си бяха направили договорката и където и да отидат състезатели в България, повече от 1000-1500 лева не можеха да получават. И няма откъде да ги получат! Защото тези хора развиха волейбол с 20 души в залата.

Ние, смея да заявя съвсем отговорно, като отбор вдигнахме нивото на българския волейбол в пъти. Благодарение на усилията на целия екип, на всички хора, които се ангажираха с този проект. Няма по-професионален отбор по волейбол от ХЕБЪР, няма по-добра организация на волейбол от ХЕБЪР, няма по-добра публика от публиката на ХЕБЪР и няма по-коректно отношение от това към нашите волейболисти. Няма и да има!

Затова това решение е безкрайно несправедливо не само към ХЕБЪР, но и към всички волейболни клубове в България, към тези момчета, които цяла година дават сърце и душа да покажат какво могат. Не са ощетени само ХЕБЪР, всички са ощетени. Каква е гаранцията, че шампиони ще станат ХЕБЪР или „Нефтохимик“?! Шампиони могат да станат „Левски“, „Добруджа“, „Монтана“ – те също са добри отбори. Проследете дали волейболистите на всички тези клубове, които взеха това решение, ще си получат заплатите за следващите два месеца. Мога да ви кажа какъв ще бъде отговорът им още от сега.

В основата на това решение стои завистта към нас и на второ място – нежеланието да се дават финансови средства. Искам да им кажа следното нещо: следващата година ще бъде доста сложно по отношение на намирането на финансови средства, защото конюнктурата ще бъде такава. Искам да заявя отговорно, че ХЕБЪР следващата година ще бъде още по-добър отбор, ще има достатъчен бюджет, ще има още по-високи цели и  че догодина ХЕБЪР ще бъде абсолютен хегемон. Нашата цел е ХЕБЪР да е шампион, задължително, при това без нито един загубен мач през следващия сезон.

Искам да се обърна и към феновете. Скъпи приятели, съжалявам, че тази година така се стекоха нещата, че нямаше как да сбъднем тази наша мечта. Търся вината и в себе си, защото ние не трябваше да губим мачове. Загубите от „Пирин“ – Разлог, „Монтана“ и „Нефтохимик“ доведоха до това, че ние се лишихме от шампионската титла. Оценявам това като подценяване и съсредоточаване в плейофите, но виждаме, че по някой път нещата се развиват по друг начин.

Затова обещавам, че следващата година ще бъдем още по-добри, още по-силни, още по-мотивирани и няма да има нито грам съмнение кой е най- добър в България и то през следващите три години! Това става моя лична кауза и ще направя необходимото ние да се озовем там не по служебни начини, а като бъдем абсолютно убедителни шампиони. Искам това да стане един позитивен, мотивиращ и заслужаващ уважение проект. Той не е само спортен, той е социален и местен проект, който искам да дава самочувствие, възможности и наслада на всички наши фенове. Затова го правим и ще продължим да го правим още по-добре!

Накрая да благодаря на всички, които ни помагаха, на всички, които бяха с нас през това време. Аз съм човек, който като си поставя цели, ги изпълнява, така че можете да бъдете убедени, че ще направя всичко необходимо оттук нататък ние дълго и продължително да сме там, където заслужаваме – на първото място! Искам ХЕБЪР да бъде един успешен модел и за пример на всички! Затова ние ще разчитаме само и единствено на себе си и на никой друг. Желая здраве на спортистите, феновете и всички, които ни подкрепят, и скоро да се срещнем отново в залата! / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!