BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кампания за разделно събиране на електроуреди, акумулатори и МПС на 20 и 27 ноември организира Община Пазарджик

Кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и моторни превозни средства, организира Общината Пазарджик.

Със съдействието на „Норд елрециклинг“ АД, Общината осигурява на гражданите специални контейнери за целта, които ще бъдат разположени пред Центъра за информация и услуги на гражданите.

Кампанията ще е в два дни – този и следващият петък. Желаещите да се освободят от излишните електрически и електронни отпадъци ще могат да се възползват от възможността, която им предоставя Община Пазарджик на 20 и 27 ноември, от 10.00 часа до 12.00 часа.

По традиция всяка година организираме такива кампании за разделно събиране на отпадъците. Стремим се да сме в услуга на нашите съграждани, които ни алармират за грозни гледки като изхвърлени електрически печки, стари телевизори, акумулатори, хладилници и отпадъци, които не могат да се натикат в контейнерите и затова се налага да ги събираме отделно.“, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов.

За това и в дните 20 и 27 ноември отново ще се събират точно такива отпадъци и е важно да подчертаем, че в бъдеще Общината ще поощрява съгражданите ни, които използват разделното сметосъбиране.“, коментира той.

От общинската администрация уточняват, че излезлите от употреба и бракувани МПС, залежаващи по паркинги и улици, ще могат да се предат, след предварителна уговорка на място с лице, представител на организацията „Норд елрециклинг“ АД.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!