BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво направи РИОСВ в месеците на извънредно положение?

През м. март и м. април 2020 г. експертите и специалистите на РИОСВ-Пазарджик извършиха 47 проверки в 31 обекта, от които 24 са планови и 23 извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 5 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки. За констатирани административни нарушения на екологичното законодателтво са съставени тринадесет акта.

За неизпълнение на условие от комплексно разрешително е съставен акт по Закона за опазване на околната среда на „Ди Ес Смит България”АД, както и на „Карскат”ЕООД (също по ЗООС), за неуведомяване на най-ранен етап на РИОСВ за инвестиционно намерение – разширение на основната дейност.

По Закона за управление на отпадъците са съставени девет акта – два на „Ресайкъл компани”ЕООД – за неизпълнение на условия от регистрационен документ, на „Екоинвестмънт”ЕООД – за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Пром Агро Трейд 68”ЕООД и на „Би Транс 2018”ЕООД, също за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Карскат”ЕООД за извършване на дейности с отпадъци без разрешително, на „Кабакчиев”ЕООД за нерегламентирано третиране на отпадъци. Още два акта са съставени на физически лица, за същото нарушение – нерегламентирано третиране на отпадъци.

По Закона за водите е съставен акт за установено административно нарушение –заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо ИЕО, поставени в разрешителното за заустване на „Каучук”АД.

Съставен е акт и на „Ресайкъл компани”ЕООД – за разширяване на дейността в имоти, за които не е проведена процедура по Закона за биологичното разнообразие.

След намесата и по предписания на РИОСВ-Пазарджик, през м. март и м. април са почистени от битови и строителни отпадъци – частен имот в с. Говедаре, общ. Пазарджик, еко пътека в м. „Огледалото”, близо до гр. Стрелча, новообразувано сметище в покрайнините на с. Дюлево и нерегламентирано сметище в района след кръстовището за гр. Брацигово и с. Капитан Димитриево, в посока гр. Пещера.

За периода са предприети действия по 19 сигнала и една жалба.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!