BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Йордан Младенов даде старт на инвестиция от 4 милиона лева в Пещера

Йордан Младенов даде старт на инвестиция от 4 милиона лева в Пещера
Реализацията на инвестиция от 4 милиона лева за изграждане на модерна складова база в Пещера стартира с първа копка. На събитието присъстваха и кмета на родопската община Йордан Младенов и заместник –кмета инж. Николай Атанасов. Складовата база ще бъде изградена на площ от 7 000 кв.м. за срок от 12 календарни месеца и е по проект на фирма „Братя Ангелови“ ООД. Реализира се в съответствие с изискванията на програмата за развитие на селските райони за периода от 2014-2020 година под мярка 4.2 „Инвестиции в земеделските стопанства“.
„Общинската администрация на Пещера активно ще подпомага дейността на пещерските фирми, които са решили да инвестират тук.“, подчерта кметът Йордан Младенов при старта на проекта.
Птицефермата, която ще обслужва новата складова база и се очаква да заработи в края на 2020 година, е изградена през 1995 г. Кокошките се отглеждат по така наречената алтернативна технология – върху открити големи пространства, а не затворени в клетки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!