BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иззеха близо 80 килограма марихуана от скрита край път оранжерия

Пазарджик Добре оборудвана и прикрита оранжерия за отглеждане на марихуана бе открита и унищожена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, съобщава пресцентърът на полицията в града. Това е станало в понеделник по време на специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Служители от сектора извършили претърсване в имот, намиращ се в местност край Пазарджик, където намерили оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана. Вътре те открили общо 69 стръка канабис във фаза готова за бране и последваща обработка. Общото тегло на иззетата дрога е близо 80 килограма зелена листна маса. Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път недалеч от голямо промишлено предприятие. В хода на реализацията са задържани Г. Г. (55г.) от пазарджишкото село Синитово, А. Р. (33г.) от село Цар Асен и К. Б. (21г.) от Пазарджик.

В къщата на Г.Г., който е стар познайник на криминалистите, били открити още три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, която също се оказала марихуана. Цялата намерена дрога е иззета, а тримата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани досъдебни производства.

Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната им дейност под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!