BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За сега в област Пазарджик няма да има болница само за лечение на пациенти с COVID-19

За сега в област Пазарджик няма да има болница само за лечение на пациенти с COVID-19. Ще се увеличава броя на леглата на 50%.
Към момента общият брой заразени с COVID-19 в област Пазарджик е 2 834, това съобщи след заседанието на Областния кризисен щаб заместник областният управител Йордан Кожухаров. Той уточни, че оздравели са 920 души, 147 са починали. Броят на заразените медици е 153, а от тях оздравели са 126. В момента на домашно лечение са 1 515 жители на областта, а под карантина са 1 518. За последното денонощиеброят на заразените в областта е 920, а на оздравелите 66.
По думите му, щабът е взел решение, че няма да се определя болница за лечение само на пациенти с COVID-19. “На този етап това се налага поради липса на персонал или възможност за прехвърляне на медици от едно лечебно заведение в друго. Заболяемостта в областта е 449 на 100 000 жители. При достигане на критични стойности ще бъдат взети допълнителни мерки. Всички болници ще увеличат легловата си база за лекуване с COVID от 25 на 50%. Прави се всичко възможно да няма връщане на пациенти, за това поетапно се увеличава легловата база в болниците”, каза Йордан Кожухаров.
Към момента в област Пазарджик са хоспитализирани 252 пациенти с COVID-19, каза по време на онлайн брифинга д-р Хюля Шериф – зам.- директор на РЗИ Пазарджик. Тя обясни, че състоянието им е задоволително. На интензивно лечение са 23 души. По отношение на легловата база в лечебните заведения тя уточни, че 133 са свободните легла, от тях триажни – 4, заети са- 42. В инфекциозните отделения от 27 легла само едно е свободно. От вътрешните отделения – 128 са свободни, 182 са заети. Всички 36 са леглата за интензивно лечение са заети.
Пробите за седмицата за COVID-19 са 836, проверките на обекти – 84. Издадени са 11 предписания като в общините са извършени общо 70 проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!