BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна изпълнението на проекта за рекултивация на съществуващо сметище в местността „Луковица“ в Пещера

Започна изпълнението на проекта за  рекултивация на съществуващо сметище в местността „Луковица” в Пещера. Кметът на Общината Йордан Младенов, ресорни служители от администрацията и представители на фирмата изпълнител бяха на строителната площадка за да уточнят последни детаили от мащабната акция, която цели да се допринесе за постигането на националните цели за намаляване отрицателното въздействие върху околната среда от дейностите по третиране и обезвреждане на отпадъците. Старото депо за отпадъци е било в експлоатация от 1980 година.

Обекта се изпълнява съгласно изготвен работен проект, издадено Разрешение за строеж и сключен Договор между Община Пещера и ПУДООС за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за проект “Рекултивация на съществуващо сметище в имот с идентификатор 56277.3.1289, местност „Луковица”, по плана на гр. Пещера , Община Пещера.

“С реализирането на проекта ще се извърши техническа и биологична рекултивация на сметището на Община Пещера. Рекултивацията има за цел максимално да ограничи неблагоприятното въздействие на натрупаните отпадъци върху околната среда”, каза Младенов.

Той уточни, че площта на имота за рекултивационната дейност е 21 418 дка. Стана ясно, че безвъзмездната финансова помощ възлиза на 978 549,56 лв., а собствените средства предвидени за биологична рекултивация са в размер на 65 113,38 лв.

Срокът по договора е 131 календарни дни от датата на откриване на строителна площадка съгласно Акт обр. 2а от 14.08.2020 г. Крайният срок за  приемане на техническата рекултивация е 22.12.2020 година /включително/.

Материалът Започна изпълнението на проекта за рекултивация на съществуващо сметище в местността „Луковица“ в Пещера е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!