BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва рекултивацията на старото сметище край Пазарджик

Започва рекултивацията на старото сметище край Пазарджик
С официална церемония “Първа копка” на обект в изпълнението на Договор №13132 от 27.11.2019 г., сключен между ПУДООС и Община Пазарджик по проект „Закриване и рекултивация на съществуващо старо депо за отпадъци на Община Пазарджик, в землището на с. Алеко Константиново“ ще започне рекултивацията на старото сметище на Пазарджик. Церемонията ще е днес от 11,30 часа на площадката в местността “Баира” в землището на село Алеко Константиново. 
Старото депо за отпадъци е разположено в централната част на имота. Площта за оформяне на рекултивационната повърхност на старото депо на община Пазарджик е 95 336 кв. метра. Депото е в експлоатация от 1962г. до ноември 2017 година.

Целта на проекта е чрез рекултивацията на старото депо в землището на с. Алеко Константиново да се допринесе за постигането на националните цели за намаляване отрицателното въздействие върху околната среда от дейностите по третиране и обезвреждане на отпадъците. Почти 5 милиона лева ще бъдат похарчени за рекултивацията на старото сметище край Пазарджик. Срокът за изпълнение е 46 месеца.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!