BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха дървосекач стрелял срещу горски стражар

В резултат на предприети бързи и адекватни действия служителите от РУ-Велинград задържаха нелегален дървосекач стрелял с незаконен пистолет по горски стражар.
Случката се разиграла през нощта на четвъртък срещу петък, когато в РУ-Велинград бил получен тревожен сигнал. В него 55-годишният горски стражар Б.К. от село Драгиново информирал, че е бил нападнат от негов съселянин. Към мястото са насочени незабавно екипи на полицейското управление във Велинград. Пристигайки униформените установили, че в местността Крайка край селото лесничеят засякъл 56-годишния си съселянин А.М. в момент на незаконна сеч.
При извършването на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар. След това се нахвърлил към него, с оръжието му нанесъл удари в главата и избягал. За радост мъжът не бил сериозно пострадал, пристигналият на мястото медицински екип не установил попадения в тялото му при стрелбата, а само повърхностни наранявания от ударите с оръжието. Целия периметър около селото и прилежащата гора били блокирани от екипи на охранителна и криминална полиция. Не след дълго по време на огледа е открит захвърлен пистолетът, който се оказал боен „Макаров“ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион. Часове по-късно екипите засекли и задържали нападателя.
С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик на А.М. е удължен срока на задържане със 72 часа. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство на длъжностно лице . Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!