BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха бивш затворник за заплахи с убийство и изнудване

Районна прокуратура – Пазарджик  привлече като обвиняем И.К., на 23 г., за заплахи с убийство и изнудване – престъпления по чл. 144 ал. 3 и по чл. 214 ал. 1 от Наказателния кодекс.Обвиняемият И.К. наскоро бил излязъл от затвора. Той научил, че бившата му приятелка има връзка с друг мъж. Поради тази причина започнал да заплашва двамата, че ще ги убие, както и поискал всеки месец да му плащат по 300 лева „такса спокойствие“, за да не ги притеснява. След подаден сигнал в полицията, И.К. е бил задържан от служители на ОД на МВР – Пазарджик на 12 февруари 2021 г., непосредствено след получаване на парична сума, предмет на изнудването.

Извършени са неотложни процесуално-следствени действия, в резултат на които са иззети веществени доказателства – нож, паричната сума и др. Обвиняемият И.К. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

15 февруари 2021 г.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!