BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Завърши първата Работилница за родители “Да пораснем заедно”

Пазарджик Завърши първата „Работилница за родители. Да пораснем заедно” по програма на УНИЦЕФ, реализирана от екип на МКБППМН – Община Пазарджик в резултат на подписаното през юли споразумение за сътрудничество за периода 2019-2021 година, съобщават от Общинска администрация.В продължение на три месеца Работилницата се е радвала на интереса на търсещи, отговорни и активни родители от детска градина „Пролет”. Всяка седмица от 17 септември до 17 декември майките и татковците са разполагали с пространство, където могат да споделят своя опит и знания, свързани с грижата за децата, както и да разширят познанията си за детското развитието и психологически потребности през периода на най-ранното детство.

Изводът след 14-те срещи на водещите Бисерка Трайкова и Десислава Вълкова с майките и татковците е, че родителите имат потребност и активно търсят  информация, насоки и подкрепа, за да се чувстват уверени и компетентни в своите взаимоотношения с децата.

„По време на Работилницата майките и татковците споделиха, че сме им помогнали да открият силните си страни, чувстват се по-спокойни, по-търпеливи, по-сигурни и знаещи. Поставиха началото на приятелства и взаимопомощ, посочват водещите.

Добре информираните родители, които биват насърчавани да поддържат близка емоционална връзка със своите деца, да оценяват своите собствени потребности като личности, имат много по-голям шанс да отгледат способни и истински щастливи деца”.

Програмата „Да пораснем заедно. Работилница за родители” се състои от 14 тематично свързани семинара, по време на които, чрез методите на груповата работа, кратки лекции, дискусии, интерактивни упражнения, родителите обсъждат теми като: „Нашите деца и как да ги обичаме”, „Изслушването – важно умение за родителството”, „Как детето учи за света около себе си”, „Поставянето на граници – защо и как” и др. Всяка сесия е допълнена с ролева игра или кратък филм.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!