BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жените от Дебръщица претърпяха няколко операции, едната е в кома

Трите жени, които пострадаха при катастрофата в с. Дебръщица на 24 май остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена с травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции.

Тя е настанена в Хирургично отделение. Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишене. 88-годишната жена приета в Ортопедично отделение също е претърпяла две операции заради фрактури по левия крак и ляват ръка. Състоянието и е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно.

Двете жени ще останат на лечение в болницата най-малко около месец. Критично остава състоянието на 69-годишна жена, която е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Заради черепно-мозъчна травма тя е претърпяла неврохирургична операция за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома.

Пациентката е поставена на апаратна вентилация. Жената е в медикаментозна кома и все още има реална опасност за живота й. На този етап не могат да бъдат правени прогнози за състоянието й, съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!