BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Една жертва и ранени при две катастрофи

Две са тежките пътно-транспортни произшествия станали през изминалото денонощие на територията на областта.

Първото от тях е регистрирано около 11.00 часа вчера на пътя между велинградските села Кръстава и Горна Биркова. Неправоспособният У.Ш.- 24г. от велинградското село Бозьова седнал зад волана на лек автомобил „Сузуки“. Движейки се с несъобразена скорост навлизайки в завой той загубил управлението над автомобила. Колата навлязла в лентата за насрещно движение, където последвал сблъсък с товарно „Ивеко“. В резултат на удара е починала возещата се на задната седалка 54-годишна жена от село Бозьова. Пострадало е и двегодишно дете, което е транспортирано и настанено за лечение в МБАЛ-Велинград с фрактура на ръката, без опасност за живота.

Втория инцидент станал около 14.20ч. на пътя между Панагюрище и Пазарджик. 64-годишният Ф.А. от Златица управлявал лек автомобил „Пежо“. На един от завоите мъжът загубил управлението над возилото ,то навлязло в лентата за насрещно движение, от там в банкета и се спряло след челен удар в крайпътно дърво. В резултат на сблъсъка е пострадала возещата се в колата 64-годишна жена от Златица. Тя е настанена в панагюрската болница с фрактура на дясната ръка, без опасност за живота.
И при двата пътни инцидента водачите не са употребили алкохол. На местопроизшествията са извършени огледи, образувани са досъдебни производства.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!