BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавни имоти в област Пазарджик се освобождават от наем за периода на обявеното извънредно положение

Държавни имоти в област Пазарджик се освобождават от наем за периода на обявеното извънредно положение

Областният управител Стефан Мирев издаде заповед за освобождаване от наем на наемателите на Областна администрация – Пазарджик, които са в невъзможност да експлоатират наетите държавни имоти, в срока на обявеното извънредно положение.

Изключение правят хранителните обекти, които съгласно Заповедта на министъра на здравеопазването продължават да работят.

За периода на обявеното извънредно положение, от плащане на наем са освободени общо 7 наематели на Областна администрация Пазарджик, чиято дейност е пряко засегната от въведените противоепидемични мерки. Сред тях са търговски обекти, Киното в гр. Пазарджик, Регионална организация на съюза на инвалидите в България и др.

Заповедта е издадена на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, заповеди на министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки, свързани с разпространението на COVID-19 на територията на Република България и с оглед преустановяване на дейността на обекти с обществено предназначение. / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!