BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Цоцорков: Минната индустрия е стабилна и инвестира в нови технологии

Минната индустрия е устойчива в България и остава стабилна в кризата, защото в добри времена постоянно инвестираме в нови технологии. Това обяви председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков, който на 17 февруари участва в публична онлайн дискусия „Лидери за ново начало“, която се организира от Нов български университет.

Той даде за пример, че в „Асарел-Медет“ са инвестирани 1.4 млрд. лв. през последните две десетилетия в съвременни технологии, машини, оборудване, обучения, безопасност на труда и опазването на околната среда. „Нашите инвестиции са от много години назад и са за много години напред“, подчерта той.Компанията постоянно влага средства също и в обучението на служителите си.

Специално се набляга на развитието на младите специалисти и на дуалното обучение, което се осъществява в „Асарел-Медет“. “Устойчивото лидерство е това, което е с фокус върху хората. Никой не може да има бизнес успех, ако хората не се чувстват щастливи на работното си място и ако компаниите не инвестират в развитието на своите региони”, каза Цоцорков.

Той говори още за извършената голяма автоматизация на процесите, но и за бъдещите приложения на изкуствения интелект в минното дело, които също ще създават нови възможности за иновации.Във форума участваха още инж. Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности” за дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България; д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България; проф. д-р Уейн Вайсер – световно признат академик и практик, един от Топ 10 на най-влиятелните мислители-преподаватели по отговорен бизнес, влиятелен специалист по корпоративна социална отговорност; д-р Марина Стефанова – председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност (БАКСОС) и консултант по програмата „Бизнес за резултати“ на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в България, създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“ на Фондация „Каузи“; д-р Жюстин Томс, преподавател в НБУ в департамент „Медии и комуникации“, основател и мениджър бизнес развитие на водещата българска уеб агенция ABC Design & Communication.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!