BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските градини в Пазарджик ще отворят в Деня на детето

Пазарджик

Със своя заповед от днес, кметът на община Пазарджик е разпоредил общинските детските градини да започнат работа и прием на децата, чиито родители желаят малчуганите им да посещават детските заведения считано от 01.06.2020 г.

Заповедта е съобразена с указанията на министерството на здравеопазването в тази посока и предвижда: посещението на детска градина/ясла да се осъществява само по желание на родителите и с изричното условие, че те са запознати и декларират, че ще спазват новите правила за работа на детската градина/ясла, за което подписват декларация по образец еднократно при подновяване на посещението на детска градина/ясла от детето; посещението на детска градина/ясла е допустимо само за деца, които са записани в съответната детска градина/ясла през учебната 2019/2020 година.

Извънредните мерки, на които всички бяхме подложени през последните два месеца, се оказаха голямо изпитание за работещите родители, които бяха принудени да останат вкъщи заедно с децата си. С разхлабването на мерките, част от тях се връщат вече на работа и трудно организират грижата за децата. За това взехме решение да ги облекчим и от 1 юни да отворим детските градини, при стриктно спазване на правилата и ще осигурим безопасността им.“, коментира кметът Тодор Попов.

Децата имат нужда от игра, те така учат и изразяват емоциите си, а със затоплянето на времето искат и да бъдат сред приятелите си. Детските градини са една от местните дейности, които винаги са били наш приоритет и ние ще осигурим на гражданите на Пазарджик качествена услуга дори и в условията на извънредни мерки“, допълни той.

На директорите на всички детски градини е възложено да утвърдят със своя заповед вътрешни правила за работа на детското заведение в условия на извънредна епидемична обстановка, с която да са запознати всички родители, да извършат подробен инструктаж на всички членове на педагогическия и непедагогическия персонал, с ясно разписани правила за работа в извънредна епидемична обстановка.

Цялостната организация в детските заведения ще е съобразена с разпоредбите на министъра на здравеопазването.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!