BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Георги Арнаудов от Пазарджик е номиниран за Смело сърце

Пазарджик 19-годишният  Георги Арнаудов от Пазарджик, който се бори с тежко онкологично заболяване, е номиниран за наградите „Даниела Сеизова – в името на живота” в категория „Смело сърце“. Те ще бъдат връчени на 5 декември 2019 г., на официална церемония в НДК. Тогава  ще  станат ясни имената на победителите в различните категории , които ще получат  годишните награда на Федерация „Български пациентски форум“ – „Даниела Сеизова – В името на живота“. Награди ще бъдат раздадени в 12 категории. Освен Георги за приза „Смело сърце“ се борят  бебе Калина от  Варна, която претърпя успешна чернодробна трансплантация, Мариан Георгиев  от Ловеч , който е пациент на хемодиализа, както и учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище , записали аудиокнига за незрящи деца и възрастни.
19- годишният Георги Арнаудов от Пазарджик  е диагностициран  преди няколко месеца  със Сарком на Юинг и това преобръща живота му. От месец август борбеният младеж започва химиотерапии. През септември стартира и дарителска кампания за събирането на средства за неговото лечение. Преди  няколко седмици  става ясно, че операция на злокачествения тумор на тазобедрената кост във Франция не може да бъде извършена. В момента Георги Арнаудов отново е в болница за провеждане на осми курс на химиотерапия. До Коледа ще му бъде направена още една. Има назначени общо 9 курса, след което  ще  му бъдат  направени  контролни ЯМР и скенер, за да се разбере какво е състоянието му.  За 20 януари са насрочени и  изследвания  на Георги  в Университетската  клиника в германския град Хайделберг.
Въпреки трудностите, през които преминава, Георги не се разделя с голямата си усмивка. Всичките му приятели се надяват той да спечели наградата „Смело сърце“.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!