BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пещера се проведе мащабно пожаро-тактическо учение

Пещера Мащабно пожаро-тактическо учение се проведе на територията на „БИОВЕТ” АД –гр.Пещера. В него взеха участие сили и средства на основните съставни части на Единната спасителна система – РСПБЗН-Пещера, РДПБЗН-Пазарджик, общинският щаб на защита при бедствия на Община Пещера, ОДМВР – Пазарджик, ЦСМП Пазарджик, БЧК – Пазарджик,  сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив  и доброволното формирование към общината в града. Ръководител на операциите в занятието бе директорът на РДПБЗН – Пазарджик Комисар Ангел Дудов. Присъстваха още директорът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков и директорът на БЧК – Пазарджи инж. Живко Дишков.

Темата на учението бе  „Дейност на ръководителя на операции и длъжностните лица от оперативния щаб на РДПБЗН – Пазарджик по организиране и ръководство на силите и средствата на Единната спасителна система при възникнала бедствена ситуация на територията на област Пазарджик в резултат на възникнало земетресение“.

В основата на учението се проиграха три тежки инцидента на територията на промишления комплекс на „Биовет“ АД – гр. Пещера:

  1. Срутени охладителни кули и пропукана стена на резервоар с обем 5 000 м3 вода, с рална опасност от наводнение на АГРС и „Когенерация“ и пострадали хора, които са затиснати от разрушената конструкция.
  2. В цех „Когенерация“ се е получило разкъсване на газов тръбопровод, от където се е получило изтичане на газ и последвал взрив, предизвикал разрушения на инсталации, пожар и пострадали хора.
  3. В следствие на земетресението в един от складовете на фирмата, възниква пожар.

 

Целта бе да се подобри координацията и взаимодействието на съставните части на единната спасителна система за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации, съвместно със сектор СОД и създадените доброволни формирования.

В края на занятието директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов изказа своята сърдечна благодарност към ръководството на „Биовет“ АД гр. Пещера за оказаното съдействие и създадената перфектна организация за провеждането на мероприятието.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!