BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пещера е открита паметната плоча на Красимир Узунов

Откриха паметната плоча на Красимир Узунов но бащината му къща днес в Пещера.

Тържествената церемония бе съпроводена от химна на Република България, а плочата откриха председателят на Народнота събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Пещера Йордан Младенов.

На церемонията присъстваха дъщерята на Красимир Узунов- Деница и съпругата му Тетяна.

Паметта на Краси Узунов уважиха и депутати от 44-то Народно събрание сред тях Манол Генов и Жельо Бойчев, обласният управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметове на общини, общественици, приятели и съграждани. Цветя бяха изпратени от министърът на отбраната Красимир Каракачанов, генерал-майор, началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ Груди Ангелов и генералният директор на БЧК академик Христо Григоров

Днес си спомнихме какъв човек беше Красимир Узунов, освен че е основател на първата частна информационна агенция, историк, военен, той е един истински патриот, обичащ България повече от всичко, той е обединител, както и днес се събраха много различни хора за да го почетат и както каза и вицепрезидентът “тук пред неговата памет са събрани всички институции на България”.

За Красимир Узунов Цвета Караянчева: “Казват, че няма незаменими хора, но има незабравими. Поручика е един от тях.”

Паметната плоча е изградена по инициатива на кметът на Община Пещера и ще напомня на гражданите на Пещера за делото на един истински българин и че има с какво да се гордеят.

Материалът В Пещера е открита паметната плоча на Красимир Узунов е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!