BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В „Коловаг“ е имало масово тестване. От 400 проби, 12 са положителни за COVID-19

Увеличението на регистрираните положителни случаи на заразявания в страната с Ковид-19 в последните дни даде повод на ръководството на „Коловаг“АД/Вагоноремонтен завод/ по своя инициатива да направи в четвъртък и петък, (25 и 26 юни) масово тестване на работниците за вируса. От тестваните 400 работници само 12 човека са дали положителни проби, съобщиха от предприятието. Всички те са изолирани и са в добро състояние, без симптоми на заболяването.
Ръководството оказа пълно съдействие на служителитe на РЗИ-Пазарджик за данните за лицата с положителни проби и техните контакти на работните места.

Още преди началото на извънредното положение бяха взети строги предпазни мерки, които продължават и сега: четири пъти дневно се дезинфекцират всички работни помещения и общи площи, входно-изходни портали; измерва се температурата на всеки влизащ и се следи за носене на предпазни маски. Монтирани са устройства за дезинфекция на ръцете на централния вход на завода, във всички сгради, съблекални и тоалетни. В завода продължава да действа заповед на Изпълнителния директор за задължително носене на предпазни маски и се следи за спазване на хигиениите мерки и за дистанция.

След установените положителни тестове на територията на завода се извършва дезинфекция и предприятието няма да работи в неделя и понеделник. От вторник работният процес продължава в нормален ритъм.
Работещите, дали положителни проби, са основно от един цех. Всички те са поставени под карантина заедно с контактните им лица.

Ръководството на „Коловаг“ АД оказва пълно съдействие на здравните власти и продължава да следи за спадане на противоепидемичните мерки на територия на завода.

„Коловаг“ АД

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!