BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Калугерово, зад таен вход, разкриха нарколаборатория за отглеждане на марихуана

Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита, днес, 19 февруари 2021 г., при полицейска акция на служители на ОД на МВР – Пазарджик, преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пазарджик и надзора на Апелативна прокуратура – Пловдив.  Това съобщиха на брифинг Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив и старши комисар Ивайло Тишев, директор на ОД на МВР – Пазарджик.   Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.

При полицейската акция на първия етаж на сградата е била открита „ферма“ с устройства за добив на криптовалута, а впоследствие и  таен вход, замаскиран като врата – закачалка, който водел към таванското помещение. Там е била намерена изключително добре оборудвана в технологично отношение наркооранжерия за отглеждане на канабис и последваща обработка на вече готовия продукт. Обособени били помещения за пикиране на разсада, за отглеждане на растения в начален етап и в напреднал етап на развитие. Всичко било оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветление, платформи за сушене, течни торове, саксии и инструменти за обработка. Общото количество на откритите растения в начален и напреднал стадии на развитие е близо 1 200 броя. В една от стаите са намерени чували с общо 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били подготвени за дистрибуция.

За срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан Д.К., на 24 г. Установено е, че той е управител на фирмата, която е наемател на помещенията в базата. Според разследващите изградената „ферма“ за добив на криптовалута е служила като параван за истинската дейност, свързана с отглеждане и обработка на наркотичните вещества. .

По случая в Окръжна прокуратура – Пазарджик е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа.  Д.К. ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Действията по разследването и в момента продължават.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

19 февруари 2021 г.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!