BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Второ бебе от областта се роди в самолет

За втори път бебе от Община Пазарджик се роди на борда на самолет, само че този път авиокомпанията е – Ryanair, а мястото на събитието- летище Шарлероа, Белгия, съобщи шефката на ГРАО – Татяна Папазова.
Семейство от кметство Сарая, в което жената е бременна в седми месец, поради липса на директен полет до Бордо, закупува самолетни билети София-Тулуза с прекачване в Шарлероа.
Те се връщат в населено място край Бордо, където пребивават и работят, след семейната си ваканция, прекарана в България.
След кратък престой на летището в Белгия семейството се качва на самолета за полета Шарлероа-Тулуза. Докато екипажът изчаква да се качат всички пътници, жената започва да ражда. Командирът на полета се свързва с медицинския екип, обслужващ летището, към който бързо се присъединяват и лекари от местна болница.
Екипите пристигат своевременно и установяват, че няма време за транспортиране на младата родилка до лечебно заведение и ѝ помагат да роди второто си дете на борда на неизлетелия поради обстоятелствата самолет.
След драматичното си раждане, настъпило на 25.09.2019г. на летище Шарлероа в Белгия, малкият Давид, прекарва първите си близо три месеца в кувьоз на белгийска земя. След изписването си заминава заедно с родителите си- Александър и Анелия, за Франция.А днес, година по-късно, вече пораснал, гостува на екипа на Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ при Община Пазарджик, където се приеха белгийските му документи, и се състави българският му акт за раждане.

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!