BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Бъди войник“ – националната кампания бе и в Пазарджик

Българската армия е най-видима при изпълнение на третата си мисия – в помощ на населението. Трети ден военнослужещи от Сухопътните войски и авиационна техника от Военновъздушните сили участват в погасяването на горския пожар в Рила, а от днес – и в Стара планина. При изключително тежки условия – пресечена местност, труднодостъпни райони с височина над 1900 м., голяма денивелация, гъст дим и намалена видимост нашите модулни формирования са на терен и изпълняват своите задачи по овладяването на огъня. Това каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на събитието от кампанията „Бъди войник“ в Пазарджик. Той подчерта, че армията е неделима част от българското общество и службата в редовете на Българската армия е дълг, въпрос на чест и отговорност. „Затова основната цел на кампанията „Бъди войник“ е да представи пред обществото професията на българския военнослужещ“, посочи генерал-лейтенант Димитър Илиев.


По-късно през деня генерал-лейтенант Димитър Илиев се срещна с Областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Те обсъдиха хода на кампанията „Бъди войник“, интереса на младежите от региона към събитието в областния град, състоянието и стопанисването на военните имоти на територията на област Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев присъства на празничния концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.
По време на кампанията в Пазарджик гражданите и гостите на града имаха възможност да разгледат специализирана екипировка, въоръжение, оборудване и техника, които се използват в Българската армия.
Най-голям интерес предизвикаха демонстрациите на военнослужещите от 68-а бригада „Специални сили“. Те представиха техники по интуитивна стрелба с маркиращи боеприпаси и военни ръкопашни техники. Командосите демонстрираха действия при акция за неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник.
„Демонстрациите днес са част от отговорностите и задачите, които изпълняват военнослужещите от Специалните сили“, посочи заместник-командирът на 68-а бригада полковник Иван Райков. „Специалните сили са най-подготвени и способни да действат по суша, въздух и вода. Те са острието на армията“, заяви той.
Информационната борса беше посетена от десетки ученици и студенти, които бяха запознати с обявените конкурси за войнишки длъжности във Въоръжените сили, като и със сроковете и условията за кандидатстване по тях.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!