BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов провери няколко ремонта във велинградско

Министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонти- околовръстния път, пътя Велинград- Сърница, а също така се запозна и със състоянието на 12 километровата отсечка Кръстава-Грънчарица.
Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов.

При посрещането на министър председателя присъстваха още областният управител Стефан Мирев, народният представител Димитър Гечев и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.
Обиколката започна от Околовръстния път на града, който в момента се ремонтира.

„Хората отдавна чакат този ремонт“- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят е бил в много лошо състояние, сега се разширявал габаритът му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки.

„Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи.”-допълни още кметът.
За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.
Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател посетил селото им, след Кимон Георгиев който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в с.Кръстава идва след обещанието на 24май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица.

Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Г-н Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!