BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Борисов: Днес трябваше да сме заедно, управляващи и опозиция

„На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно! Това е за десетилетия, народът трябваше да е заедно! А ние цял ден се мъчим да покажем кой колко някого мрази“. Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Той коментира новината за дългоочакваното влизане на страната ни в чакалнята на еврото.
Борисов не скри разочарованието си от изкуственото разделение в обществото.

„Съединението прави силата, да се радваме, свършили сме огромна работа. А ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, десетки колеги от Европа са се наредили по телефон сега да ни подкрепят. Вижте как звучи: финансовите министри на страните от Еврозоната. Не „мутрите“ и не „мафията“. Час след нас влезе и Хърватия. Решиха единодушно! В процеса на взимане на това решение участва и ЕК, получихме изключителна подкрепа“, разказа Борисов.

Премиерът подчерта, че членството в Еврозоната е било основен негов приоритет.

„Героят днес е Радев – гуверньорът на БНБ Димитър Радев! И Горанов. Когато си член на банковия съюз и има пълен мониторинг, никой не може да казва – теглих милиони кеш. Банките са в безопасност. И в същото време не се радвам. Дали не можем да проявим малко мъдрост“, попита Борисов.

Той призна, че се обижда, когато президентът и опозицията го наричат „мутра“.

„Майка ми беше учителка, баща ми – пожарникар. Създали са ме малко по-силен физически. Но как ще си позволи някой да ме обиди така, боли ме. Моето предложение към опозицията е да се хванем и да работим. Такава криза се задава! Всички медии по света ще ни отразят, те се радват за нас. Има избори, народът ще реши. Даже май да си опозиция в следващото време ще е по-хубаво“, коментира Борисов.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси и излезе навън да каже няколко думи на протестиращите.

„Не съм щастлив защото не сме заедно! Само обединени можем да вървим напред. Бъдете здрави и не се поддавайте на провокации!“, пожела Борисов.
По-късно премиерът Борисов излезе пред множеството, което се събра пред Министерски съвет, за да подкрепи кабинета и там отново подчерта, че в този хубав ден за България управляващи, опозиция и президента трябваше да бъдат заедно:

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!