BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 6000 са поискали помощ за отопление за месец

От 1 юли 2020 г. започна приемането на заявления-декларации за отпускането на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон 2020-2021 г. Лицата и семействата, нуждаещи се от този вид социална подкрепа, могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия си адрес, като приемът на документите ще продължи до 31 октомври 2020 г.
Месечният размер на целевата помощ за отоплителен сезон 2020/2021 г. е 99,16 лв. Общата стойност на помощта, която се изплаща от Агенция за социално подпомагане за периода 1 ноември – 31 март е 495,80 лв.
Правоимащите лица и семейства могат да получат заявлението-декларация за отпускането на целева помощ за отопление от съответната дирекция „Социално подпомагане“, по настоящ адрес или да я изтеглят от интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане.
В заявленията задължително се заявява видът на ползваното отопление – топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер.
До момента в дирекциите за „Социално подпомагане” в област Пазарджик са подадени 5 726 заявления-декларации, като само за община Велинград техният брой е 1 488; община Септември – 931; община Пазарджик – 879. Издадени са 1 785 заповеди за отпускане на помощта. На 129 лица/семейства е отказано подпомагане.
За същия период на миналата година са приети 5 393 заявления-декларации за подпомагане с този вид помощ.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!