BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без оставки във велинградската общинска болница

След проведена среща с Народния представител от 44-тото народно събрание Димитър Гечев и общинското ръководство медиците от общинската болница във Велинград оттеглят своите оставки.
Те представиха исканията си, като увериха, че ще продължат да лекуват, както болните с Ковид-19, така и всички останали пациенти.
Лекарите, обаче поставиха конкретни искания:
1. Споделяне на отговорността за лечение с Ковид-19 заедно с МБАЛ „Здраве“
2. Спешната медицинска помощ да бъде разпределяне равномерно между общинската и частната болница.
3. РЗИ и Регионалния център по здравеопазване да изработят алгоритъм, с който да могат да пренасочват към специализирани заведения пациенти с тежка дихателна недостатъчност, съмнителни и доказвани пациенти за Ковид-инфекция, без предварителни уговорки и молби. Лекарите настояват да разполагат с ежедневна информация за свободните легла в Ковид-отделенията на всички болници в областта.
4. Медиците и всички пациенти със симптоми за Ковид-19 да бъдат постоянно тествани.
5. Да не се допуска смесването на потоците на болните, като спешно бъде изграден външен асансьор, с който да се избегне свободното преминаване на съмнителни болни.

„Нека погледнем на Ковид-инфекцията като особено опасна! В момента сме във война, в която сме обезоръжени. Затова беше нашия протест.“- заяви началникът на неврологично отделение Наско Ванков.
В рамките на срещата кметът на община Велинград д-р Костадин Коев пое конкретни ангжименти:филиала за Спешна медицинска помощ да бъде преместен от сградата на МБАЛ-Велинград, за изграждането на външния асансьор да търси съдействие и от кметовете на съседните общини Сърница и Ракитово, тъй като болничното заведения обслужва нуждите и на трите общини.
Депутатът Димитър Гечев пое ангажимент да съдейства за решаването на проблемите на медиците. Той ще запознае лично министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и председателя на здравната комисия към Народното събрание д-р Даниела Дариткова с нуждите на общинската болница.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!