BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чавдар Чавдаров: В държава на духа няма място за дребни лични, групови или партийно – политически сметки

Чавдар Чавдаров: В държава на духа няма място за дребни лични, групови или партийно – политически сметки

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК,

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

В тежки времена народът ни създава своите будители. Ние – българите, с гордост и благоговение зовем така стотиците знайни и незнайни духовници, книжовници, учители – символ на действието и духовната извисеност на българина.

В ден като днешния, отдаваме дължимото и оказваме своята почит на личности дали с примера си принос за запазване и издигане на българската духовност, а с това и на самата ни нация.

Днес по-добре от всякога, от дистанцията на изминалите векове и изправени пред нови изпитания, съзнаваме, че в държава на духа няма място за дребни лични, групови или партийно – политически сметки.

Днес не е достатъчно да се каже, че имаме нужда от помирение, прикриващо примирението ни.

Днес имаме нужда от един нов тип патриотизъм и будителство – стъпили върху солидните опори на славното ни минало, но включили в себе си самочувствието и гордостта от успеха на редица наши съвременни будители.

Най-сърдечно поздравям съвременните български учени и изследователи, учители, писатели, журналисти, творци от всички сфери и поколения, новите будители на нацията ни!

 

ЧАВДАР ЧАВДАРОВ
Общински съветник и председател на Общинското настоятелство на ЗНС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!