BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хранителни пакети за нуждаещите се в община Ракитово

С хранителни пакети ще бъдат подпомогнати нуждаещи се граждани в трите населени места Ракитово, Костандово и Дорково, това реши Общински съвет – Ракитово по предложение на кмета на общината Костадин Холянов. Продуктите са закупени с част от средствата, отделени от бюджета на общината, които са за сметка на ежегодните празници в населените места и които поради епидемията с коронавируса няма да се провеждат. С друга част-в размер на 10 000 лв. Община Ракитово подпомогна болницата във Велинград в борбата с Covid – 19.

Съгласно решението хранителните продукти са на стойност 16 000 лв. Пакетите ще бъдат раздадени на 1100 души, в гр.Ракитово- 611 души, в гр.Костандово-299 и в с.Дорково-190, като броят души, които  ще получат помощ, е разпределен спрямо  броя на постоянно живеещите лица в трите населени места. Хората, които ще бъдат подпомогнати, са подбрани  от специално сформирана за целта комисия. В нея вземат участие зам.-кметовете на община Ракитово, кметовете на кметства, общински съветници и служители на Общинска администрация. Комисията определи и критериите, на които трябва да отговарят получателите на помощта, като приоритет вземат хора, които са вдовици/вдовци, самотно живеещи хора над 65 години; инвалиди с ТЕЛК-ови решения, безработни семейства и семейства на деца, инвалиди. Пандемията причинява огромни икономически и социални щети, като най-засегната ще бъде именно тази уязвима част от населението. Помощта съдържа 2 пакета макарони, 2 пакета ориз, 2 бутилки олио, 2 килограма захар, 2 килограма брашно и 2 пакета леща.

Общинските служители призовават да бъдем човечни и съпричастни и се надяват, че макар и малка помощта, ще облекчи живота на семейства и ще им вдъхнат вяра и надежда за по-добро.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!