BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди метри плат, текстилни изделия и чанти бяха унищожени под контрола на ТД Тракийска

Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти бяха унищожени при проведени  в края на август и началото на септември три процедури под контрола на Териториална дирекция “Тракийска”. Артикулите са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация на пазара у нас и в други държави членки на Европейския съюз. При две от процедурите, на  01 и 02.09.2020г., чрез машинно нарязване са  унищожени  48 рула с  дължина 1920 метра плат с  изображения на любими анимационни герои.  Задържаните платовете са част от групажна стока от Турция, открита в камион, който пристигнал в началото на годината в склад в Пловдив. Митническите служители на ТД “Тракийска” извършили проверка на декларираните в митническите документи 560 колета с групажна стока. В  24 от колетите са открити  146 рула плат, щампован с изображения на Paw Patrol,  Turtles Ninja, Sponge Bob, Minions, Dora the Explorer, Hello Kitty.  За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.


Чрез нарязване са унищожени още 1820 блузи, клинове, тениски, якета, суитшърти, мъжки бански, детски тениски и чанти, всички брандирани с лого на световноизвестни марки. Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД Тракийска при проверки  във вътрешността на страната през тази година за нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения.

Агенция Митници

Материалът Хиляди метри плат, текстилни изделия и чанти бяха унищожени под контрола на ТД Тракийска е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!