BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Унгарска делегация посети Пещера

Унгарска делегация посети Пещера
Община Пещера бе домакин на работна среща на делегация на местните власти от Унгария. Визитата е по покана на Националното сдружение на общините в Република България, съобщиха от администрацията. Тя е част от тридневната програма на чуждестранната делегация с акценти най-добрите практики на общините в сферата на демократичното участие, социалните услуги за възрастни хора и приобщаването на ромското население. „Над 40 лица участваха в делегацията от Унгария, представена от кметове, служители на администрации, ръководители на служби за грижи за възрастни хора, младежки лидери и лидери на ромската общност от девет населени места на Унгария.

Кметът на община Пещера Николай Зайчев представи най-важните характеристики на общината ни, посочи най-важните акценти от съвместната работа на община Пещера с Тръста за социална алтернатива по отношение на незаконното строителство в кварталите с ромско население и подчерта постигнатото високо ниво на етническа толерантност в община Пещера.

Иновативните модели на работа на неправителствената организация и мерките за справяне с проблема с незаконното строителство бяха представени представител на Тръста за социална алтернатива.

Кметът представи успешната практика между община Пещера, Тръста за социална алтернатива и „Биовет“ АД за плащане на наеми на жители на общината, чийто незаконни жилища бяха съборени през месец май 2016г. В заключителната дискусия, присъстващите се обединиха около мнението, че местната власт има водеща роля в провеждането на общинските интеграционни политики, но за постигане на значими резултати партньорството с бизнеса и неправителствения сектор е от съществено значение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!