BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: С ремонта на околовръстното обособяваме поетапно и нови зони за паркиране

Тодор Попов: С ремонта на околовръстното обособяваме поетапно и нови зони за паркиране
Община Пазарджик е поискала промяна в проекта за ремонт на ул. „Стефан Стамболов“, за да се обособят нови зони за паркиране. Улицата поема огромна част от автомобилния трафик, в качеството си и на част от околовръстния път на Пазарджик. Намерението на администрацията е новите зони за паркиране да се реализират около пешеходния мост над р. Марица – от двете страни и в двете посоки, около кръстовищата с други улици и на още няколко места. В тези участъци предвидените за подмяна нови пътни бордюри ще бъдат положени обърнати. Зоните за спиране, паркиране и престой ще се реализират поетапно, информират от Община Пазарджик.
С писмо от 29.01.2020 г. на Областно пътно управление – Пазарджик, общинската администрация е получила съгласие и потвърждение на отправеното искане.

„Всички знаем, че Островът е най-посещаваната част в нашия град и не достигат местата за паркиране на автомобили. Следвайки, както винаги принципа „Там, където е удобно за хората”, решихме да се възползваме от започналия ремонт на ул. „Стефан Стамболов“. С възможността, която се открива, ще обособим територия за паркиране от западната страна на моста, като ще продължим и от другата страна, за да направим необходимото тук да се получи тази крайно необходима на жителите и гостите на града паркинг зона, която не достига“, коментира кметът Тодор Попов при обхода на ремонтните дейности на околовръстното.

„Тази територия ще бъде подравнена и покрита с перфоплочки. Това ще премахне неприятната гледка, когато е мокро – да бъде кално, а когато е сухо – да бъде прашно. Надявам се до активния сезон, в който нашите съграждани ще посещават повече Острова, тази отсечка, която в момента се работи, да бъде завършена. Това са дългосрочно планирани и чакани ремонти за Пазарджик.“, допълни Попов.

„Крайно наложително бе този ремонт с пътя за Пловдив да се случи, а също и подобряването на инфраструктурата при влизането в града ни, от която ми беше неудобно. Искам хората да имат самочувствие, че се прибират в нашия си град, а това означава уют, удобство и естетика.” Така Тодор Попов коментира интензивните ремонтни дейности на пътя Пловдив – Пазарджик и ул. „Стефан Стамболов“, позната като околовръстното, която е част от републиканската пътна мрежа, както и възможността да се изградят нови паркинг зони в Пазарджик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!