BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Стартирахме програмата за ремонт на тротоарите с подновените вече над 3500 кв.м. улични пешеходни площи

Пазарджик

Смело може да кажем, че стартирахме програмата за обновяване на тротоарите в Пазарджик, за която говорихме в предизборната кампания, а реновирането на улици ще продължи и през тази година, като в капиталовата програма към Бюджет 2020  са предвидени ремонт и реконструкция на водопровод и канализация по улиците „Георги Кендеров“, „Иван Чунчев“ и „Люлин“. Ремонт на улични и тротоарни настилки в гр. Пазарджик – ул.“К. Величков“ /в участъка от бул.“Цар Освободител“ до бул.“Христо Ботев“/; ул. „Градинарска“ и ул. „Ал. Батенберг“. Благоустрояване на ул.“Георги Кендеров“ и ул. „Иван Чунчев“, както и ремонт на ул. „Люлин“, в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Ген. Скобелев“, посочи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

От последните два месеца на миналата година до момента в Пазарджик са ремонтирани общо 3594 кв. м. тротоари,  пред- и околоблокови пространства. Изцяло подновена е територията около жилищния блок на ул. „Васил Левски” № 52, пред блока на ул. „Виделина” № 10А и на ул. „Георги Пенев” пред административен № 26. В тези зони са подменени циментовите бордюри, тротоарните настилки, оформени са алеи и градинки като са доставени и положени и нови градински бордюри.

С подновени тротоари е и отсечката на   ул. „Стефан Захариев” от ул. „Княз Александър Батенберг” до ул.”Граф Игнатиев”.

Най-голям е делът на обновените пешеходни площи по улиците „Стефан Захариев” в участъка от ул. „Цар Калоян” до бул. „Цар Освободител” и „Яне Сандански” в участъка от ул. „Братя Консулови” до ул. „Цар Симеон”, където ремонтът на тротоарите е част от цялостната реновация. И по двете улици ремонтните работи включват ремонт на пътно платно – пътна основа, подмяна на бордюри и асфалтиране, благоустрояване на тротоари чрез полагане на шлайфан бетон, в т.ч. и градински бордюри за обособяване на нови зелени площи и места за нови дървета. Подменена e и подземната инфраструктура чрез изграждане на нови водопроводи.

Пътно-ремонтните строителни дейности по тези две улици са част от капиталовата програма на Община Пазарджик, бюджет 2019 г.

Така изпълняваме заявените предизборни намерения, от една страна, но от друга – държа да отбележа, че това е нашата последователна политика за облагородяване на градската среда. Хората вече забравиха колко много улици преасфалтирахме или цялостно ремонтирахме, колко квартала и междублокови пространства ремонтирахме през последните 12 години. Разбира се, че не сме свършили всичко и продължаваме, защото Пазарджик и неговите жители заслужават по-добра физическа среда”, коментира още Тодор Попов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!