BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Най-силното послание, което актът на Съединението отправя е, че ние, българите успяваме тогава, когато сме обединени

Скъпи съграждани,

„Съединението прави силата” – това е заветът, завещан ни от онези дръзновени мъже и жени, които преди 135 години извоюваха правото на българите да живеят в единена държава, против волята на силните на деня.

Смисълът на празници като днешния не е в повърхностното търсене на национална гордост от отминали събития, а в осмислянето им. Днес ние ще бъдем силни като народ, като нация, ако използваме мъдростта и поуките от тях.

Най-силното послание, което актът на Съединението отправя е, че ние, българите успяваме тогава, когато сме обединени, когато имаме национален идеал и когато дръзваме да ковем сами съдбата си.
Нека да си пожелаем духът на Съединението да продължи да живее у всеки от нас, да ни сплотява и обединява за ползотворни и мирни дни!
За да пребъде България!

ТОДОР ПОПОВ
Кмет на Община Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!