BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Красивият ни, дълголетен град ще устои. И това ще е благодарение на хората, които живеят тук!

Днес, в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена, когато камбаните огласят Празника на град Пазарджик, сме поставени и пред голямо предизвикателство. Изправени сме пред необходимостта да преодоляваме изключително важни последствия за нас, за децата ни, за семействата ни, за града и общностите, в които живеем и работим.

Скъпи съграждани,

Красивият ни дълголетен град, отстоявал не една трудност през годините, гордо изправен на брега на Марица, отново ще устои.
И това ще е благодарение на хората, които живеят тук.
Жителите на Пазарджик са отговорни и дисциплинирани. Те са силни и горди! Те носят памет за достойни и борбени българи, като онези първи търговци, заселили се на брега на реката с надежда за по-добър живот. Като нашите първи интелектуалци, запалили огъня на просвещението и отстоявали националните ни ценности и свободи, като творците ни, записани със златни букви в националното духовно богатство на България.
Затова, няма как днес отново да не погледнем с оптимизъм в бъдещето.

Сигурен съм, че доброто предстои, че с доброта и съпричастност ще си върнем това, което ни прави щастливи – здрав, пълноценен, изпълнен с усмивки живот!

Да ни закрилят Светите равноапостоли Елена и Константин!

Честит празник, Пазарджик!

ТОДОР ПОПОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!